Preminuo reper Kulio, tvorac legendarnog hita “Gangsta’s Paradise“
Kulio

U 59. godini

Preminuo reper Kulio, tvorac legendarnog hita “Gangsta’s Paradise“

Američki reper Kulio, poznat po hitu "Gangsta's Paradise", preminuo je u 59. godini.

Njegov dugogodišnji menadžer rekao je američkim medijima da je muzičar pronađen bez znakova života na podu kupatila u kući prijatelja u Los Anđelesu, prenosi BBC.

Coolio je počeo da se bavi muzikom 1980-ih, ali je zacementirao svoje mesto u istoriji hip hopa kada je snimio “Gangsta’s Paradise“ 1995. godine.

Tačan uzrok smrti još uvek nije saopšten, ali je njegov menadžer rekao medijima kako bolničari vjeruju da je došlo do srčanog udara.

Coolio, čije je pravo ime Artis Leon Ajvi Jr, osvojio je Gremi za “Gangsta’s Paradise“, koji je bio dio muzike za film “Dangerous Minds“ sa Mišel Fajfer u glavnoj ulozi.

Tokom četiri decenije, snimio je osam studijskih albuma i osvojio American Music Award i tri MTV nagrade.

Coolio je bio aktivan sve do svoje smrti – bio je usred turneje sa drugim zvijezdama iz 90-ih, uključujući Vanilla Ice i Young MC, a nastupili su u Teksasu prije samo nekoliko dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.