V.D. predsjednici Vrhovnog suda uručena Zlatna plaketa na međunarodnom naučnom skupu

V.D. predsjednici Vrhovnog suda uručena Zlatna plaketa na međunarodnom naučnom skupu

Vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda i sutkinja prof. dr Vesna Vučković i prof. dr Branko Vučković dobili su Zlatne plakete za poseban doprinos razvoju pravnih nauka, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Plakete im je na plenarnom zasijedanju 19. Međunarodnognaučnog skupa “Pravnički dani – prof. dr Slavko Carić” uručio dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu prof. dr Mirko Kulić.

Naučnom skupu održanom u Novom Sadu 23. septembra ove godine, čija tema je bila “Pravo, nauka i društvo – aktuelna pitanja i perspektive”,akademik prof. dr Vesna Vučković i akademik prof. dr Branko Vučković, profesor krivičnog prava na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo Univerziteta “Adriatik” u Baru i predsjednik Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore, podnijeli su zajednički referat “Standardi borbe protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori”.

"U zaključku referata, autori konstatuju da se radi o negativnoj društvenoj pojavi, povredi osnovnih ljudskih prava i veoma isplativoj kriminalnoj djelatnosti. Takođe da se radi o modernom ropstvu i da je Crna Gora, kroz Strategiju za borbu pritiv trgovine ljudima definisala ciljeve i indikatore u cilju prepoznavanja i suzbijanja ove pojave", navodi se u saopštenju.

Na naučnom skupu, čiji članovi Naučnog odbora su bili Vučkovići, podnijeto je 46 referata naučnih radnika, između ostalih iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Ruske federacije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.