Erdogan: Moramo pronaći diplomatsko rješenje krize u Ukrajini
Foto: Reuters

Erdogan: Moramo pronaći diplomatsko rješenje krize u Ukrajini

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je u UN da se pronađe "dostojanstven" izlazak svih strana u ratu u Ukrajini.

“Zajedno moramo pronaći razumno diplomatsko rešenje, koje će obijema stranama ponuditi dostojanstven izlazak iz krize“, rekao je Erdogan obraćajući se na generalnoj debati zasijedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

Predsjednik Turske je dodao da treba pojačati napore o okončanju rata “na osnovu teritorijalnog integriteta i nezavisnosti Ukrajine“.

Erdogan je dodao da treba da pobedi pošten mirovni proces i podsjetio da je Turska od početka ruske invazije na Ukrajinu uspjela na svom tlu da okupi predstavnike Rusije i Ukrajine.

Turski predsjednik, koji je uspio da održi veze i sa Moskvom i Kijevom od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, redovno nudi svoje posredovanje u rješavanju tog sukoba, ponavljajući potrebu da se pronađe sporazum koji bi zadovoljio obije strane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.