Vujović: Ženski klub Skupštine da sazove sjednicu zbog Jokovićeve izjave
Tamara Vujović, Foto: Demokratska Crna Gora

Vujović: Ženski klub Skupštine da sazove sjednicu zbog Jokovićeve izjave

Izjava potpredsjednika Vlade u tehničkom mandatu upravo dokazuje zašto on nije kvalifikovan da obavlja nijednu ozbiljniju javnu funkciju. Ni da je predsjednik neke mjesne zajednice, a ne tzv. potpredsjednik Vlade, saopštila je dr Tamara Vujović, poslanica Demokrata u Skupštini Crne Gore.

"Ova izjava je duboko diskriminatorna, jer ocjenjuje nekoga na osnovu toga da li se ili nije ostvario kao roditelj. Ona posebno targetira i vrši poređenja broja djece (?!) sa našim poslaničkim klubom", poručila je Vujović i upitala šta tek to treba da znači?

Ističe da je izjava u najmanju ruku uvredljiva za one ljude koji ne mogu da imaju djecu, a željeli bi, i koji vode svoje velike borbe za potomstvo.

"No, nekad je suvišno objašnjavati i govoriti, pogotovo nekom ko ne uviđa pogrešnost ovakvih riječi", dodaje Vujović.

Osudila je ovakve izjave zbog javnosti, i zbog građanskog karaktera ove države, a to podrazumijeva kompletan opseg ljudskih prava.

"No, to Joković ne može da razumije – njegovi su dometi organičeni.Ovo je opomena za društvo u cjelini kako i na koji način komunicira visoki državni funkcioner. Ne zna se šta više zabrinjava  kod ove izjave - da li je posrijedi istinska glupost ili ko zna kakva opasna namjera? Pozivam Ženski klub u Skupštini Crne Gore da sazove sjednicu povodom ove nedostojne izjave", zaključila je Vujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.