Lekić: Hitno postići dogovor o datumu izbora i Vladi koja bi ih pripremila
Milica Lekić

Lekić: Hitno postići dogovor o datumu izbora i Vladi koja bi ih pripremila

Pad vlade je parlamentarna demokratija na djelu, šta god god neko lično o tome mislio. Isto kao što je činjenica da su dvije pune godine izgubljene u partijskim sitnim kombinatorikama i trgovini, pa je nedopustivo gubljenje makar i jednog dana više, kazala je danas potpredsjednica Socijaldemokrata Milica Lekić.

Poručuju da je potrebno hitno postići dogovor o datumu vanrednih parlamentarnih izbora i modelu Vlade koja će ih pripremiti, jer više vremena za gubljenje nema.

"Na to nas upućuju i gotovo svi međunarodni partneri, iz čijih izjava je jasno da nikoga personalno ne smatraju "političkim proviđenjem" Crne Gore kako se Abazović pokušao predstaviti, da niko personalno ne smije da prisvaja evropski put, te da da će, prirodno, biti podržana svaka vlada građanske, evropske orijentacije. Što nije slučaj sa smijenjenom, koja je već neko vrijeme, otkako je pokazala svoje pravo lice, i od međunarodne javnosti prekrižena", poručila je Lekić.

Podsjetila je da su Socijaldemokrate jedine, od početka, gotovo do najmanjeg detalja, predvidjele razvoj dešavanja i sa 42. i sa 43. Vladom koja se klela u evropejstvo, a činila sve suprotno.

"Ako budemo opet svjedočili kupi-prodaj politici, nakon dvije godine blokade u pravosuđu i integracijama, šteta će biti nepopravljiva. SD i ovog puta može da garantuje konstuktivnost i razboritost u ovim politički teškim vremenima. Da li mogu drugi, znaće se ubrzo", kategorična je Lekić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.