Adžić: Ko god je usmrtio Borilovića ne treba da odgovara, nemamo izjašnjenja Kaluđerovića da je to bio on

Adžić: Ko god je usmrtio Borilovića ne treba da odgovara, nemamo izjašnjenja Kaluđerovića da je to bio on

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pozdravio je reagovanje tužilaštva u odnosu na građanina Nenada Nina Kaluđerovića za koga se vjeruje da je ispalio hice u napadača Vuka Borilovića koji je u petak, 12. avgusta, na Cetinju ubio 10 osoba i ranio njih šest.

"Bilo ko ko je u momentu kada osoba vrši ubistva nasumično i ugrožava vbeliko broj građana, liši života to lice, mislim da ne bi trebalo da odgovara. Ono što je ovdje specifično i što nastavlja dezinformacije. Njegovu hrabrost i hrabrost njegove porodice niko ne mora isticati na društvenim mrežama. Svi znaju koliko su hrabri i spremni da izađu u susret onima koji su u nevolji. Ali, etiketirati čovjeka i stavljati mu na teret ubistvo, pa čak i u okolnostima kada je, po njihovim riječima, spriječio daljikrvavi pir, mislim da nije opravdano. Mi do danas nemamo potvrdu nijednog očevica, niti izjašnjenje Kaluđerovića da je on to uradio", rekao je Adžić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Podsjećamo, Kaluđerović, za koga se sumnja da je u petak hicima iz vatrenog oružja usmrtiovišestrukog ubicu Vuka Borilovića izaustavio krvavi pohod na Cetinju,saslušan je sinoć u svojstvu građanina uVišem državnom tužilaštvu u Podgorici, saznaje Pobjeda.

Tu informaciju potvrdila nam je rukovoditeljka VDT Podgorica Lepa Medenica.

Ona je kazala da je VDT telefonski uputilo poziv Kaluđeroviću da da izjavu u svojstvu građanina, na šta se on, kako nam je rekla, uredno odazvao.

Njega je saslušala dežurna tužiteljka Andrijana Nastić.

Kako nam je saopšteno iz VDT-a, svakodnevno se saslušavaju svjedoci tragičnog događaja na Cetinju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.