Zaharova o protjerivanju ruskog diplomate iz Crne Gore

Zaharova o protjerivanju ruskog diplomate iz Crne Gore

Odluka Crne Gore da protjera još jednog ruskog diplomatu predstavlja nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja destruktivne linije Zapada, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona ističe da to slijepo praćenje zapadne politike ide na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa.

„Ovaj ispad crnogorskih vlasti smatramo još jednom epizodom hibridne kampanje koju su Zapad i njegovi sateliti pokrenuli protiv Rusije. U tome vidimo nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja takve destruktivne linije na štetu međunarodne bezbijednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa“, rekla je Zaharova, prenosi Srna.

Ona je navela da je protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore neosnovano i bez logike i da Moskva ostavlja za sobom pravo na odgovor.

Zaharova je dodala da u toj odluci nema ni logike ni razloga da se tako nešto učini.

U Podgorici je u petak saopšteno da je jedan ruski diplomata proglašen za „personu non grata“. Ubrzo zatim se oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, koje je saopštilo da će uslijediti odgovarajuće mjere.

izvor: Nedeljnik.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.