Ćirović: Požari u HN pod kontrolom, čekaju kanadere
Zlatko Ćirović (Foto: rtcg)

Ćirović: Požari u HN pod kontrolom, čekaju kanadere

Požari u Herceg Novom su pod kontrolom, kuće nijesu ugrožene, ali pošto jak vjetar razbuktava vatru stalno, ne znamo čemu se možemo nadati, kazao je načelnik službe zaštite i spašavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović. Očekuju pomoć aviona Direktorata za zaštitu i spašavanje, a obaviješteni su da će doći i kanaderi iz Hrvatske kojih još nema. Istakao je da sumnjaju da postoji više osoba koje su podmetnile požare, te da mladić koji je juče hapšen nije jedini.

Situacija sa požarima u Herceg Novom, relativno je bolja u odnosu na prethodnu noć, ali i dalje nije dobra, kazao je Ćirović u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro".

“Trenutno je opožareno četiri do pet kilometara na području opštine Herceg Novi. To je požar koji je izazva grom prije tri dana. Već treći dan se borimo sa požarom, teren je jako nepristupačan. Opožareno je veliko područje. Požar je pod kontrolom, kuće nijesu ugrožene, ali pošto jak vjetar razbuktava vatru stalno, ne znamo čemu se možemo nadati”, kazao je Ćirović.

Za kanader iz Hrvatske čuli su samo iz medija.

“Prve informacije smo dobili iz medija. Oko ponoći smo dobili informaciju iz OK centrada će kanaderi danas dejstvovati, međutim, oni, kao što vidite, još nisu iznad Boke. Oni bi nam mnogo pomogli, pa se nadamo da će doći”, rekao je Ćirović.

Vatrogasci i dobrovoljci imali su cijele noći pue ruke posla.

“Na području mjesta Kruševice, sinoć je bilo 20 pripadnika Službe zaštite i spašavanja sa mještanima, lovcima i dobrovoljcima. Čitavu noć smo gasili. Jutrpos smo napravili zamjenu ekipa, opet su tu mještani, lovci. Mi danas čekamo pomoć Direktorata za zaštitu i spašavanje u vidu aviona koji nam je u najavi, tako da ćemo sa njim pokušati da saniramo požar”, istakao je on. 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.