FBI pretresao Trampovu kuću na Floridi: Obili su mi sef
Donald Tramp

FBI pretresao Trampovu kuću na Floridi: Obili su mi sef

Bivši američki predsjednik Donald Tramp objavio je da je u njegov dom na Floridi "upao" FBI i da su agenti otvorili njegov sef. Iz sjedišta FBI u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu željeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući. Ispred kuće u Mar a Lago okupio se veliki broj Trampovih pristalica.

Tramp je u saopštenju naveo da je rezidenciju Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi "zauzela velika grupa agenata FBI“, prenosi BBC.

Vlasti sumnjiče Trampa da nije predao sva zvanična dokumenta arhivi na šta je obavezan po silasku sa funkcije. Američki mediji javljaju da je potraga povezana sa dokumentima koje je predsjednik možda odnio u Mar-a-Lago kada je napustio Bijelu kuću.

Trampov advokat Kristina Bob rekla je za NBC da su "neki papiri zaplijenjeni tokom pretresa“.

Tramp je ubijeđen da pretres ima veze sa njegovom namjerom da se kandiduje po treći put za predsjednika SAD na izborima u novembru 2024. godine.

"Ovo su mračna vremena za našu nadciju. Ovakve racije dešavaju se samo u zemljama Trećeg svijeta. Nažalost, SAD su postale takva zemlja sa korupcijom na do sada neviđenom nivou“, izjavio je Tramp.

Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp donio iz Bijele kuće i da njegov otac već mjesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.

tramp

Foto: Reuters

Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsjedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.