Veliki požar na Hvaru, jedna osoba stradala

Oko 12:45 izbio je požar guste borove šume između naselja Vrbanj i Dol na Hvaru u kom je jedna osoba stradala. Nikola Škare, komandir hrvatskih vatrogasaca, za N1 je rekao da su kuće odbranjene.

„Kuće smo odbranili, imamo vrh brda, visoku borovu šumu, kanader nam pomaže i borimo se. Kuće su odbranjene, to je nabitnije“, kazao je Škare za N1.

„Šteta ima, jedan bager je izgorio. Ne znam koliko je hektara zahvaćeno“, dodao je.

Na teren su izašli vatrogasci DVD Jelsa, Stari Grad i Hvar.

U 13:40 požar je izbio i kod Zastražišća, a vatrogasci su zatražili i pomoć tri kanadera koji su prije nekoliko trenutaka stigli na teren i učestvuju u gašenju.

Ministarstvo odbrane objavilo je da je uputilo dva kanadera.

“Dva Canadaira CL 415 iz sastava #PPNOS #HV upućena su na gašenje požara na područje Vrbanj-Dol na ostrvu Hvaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, napisali su na Twitteru.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.