Raščanin-Radičević: Žene da dominantnije učestvuju u donošenju odluka
Foto: Socijaldemokrate

Raščanin-Radičević: Žene da dominantnije učestvuju u donošenju odluka

"Naš cilj je podizanje političke kulture na veći nivo, kao i građenje ambijenta u kojem će vladati ravnopravnost u svim sferama", kazala je predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata i sertifikovana trenerica za rodnu ravnopravnost u političkim partijama Ivana Raščanin- Radičević, na treningu organizivanom za članice SD-a na temu "Ženski politički aktivizam".

"Mi u Socijaldemokratama imamo jasnu misiju: omogućiti ženama da ostvare svoje pune potencijale kroz ekonomsko osnaživanje, balans privatnog i poslovnog života, ali i jačanje ženskog političkog aktivizma, jer kao polovina stanovništva imamo pravo i da se pitamo i da učestvujemo u donošenju odluka", saopštila je Raščanin Radičević. 

Učešće na treningu uzele su predstavnice SD-a iz svih crnogorskih opština, a tokom rada sa trenericama za rodnu ravnopravnost govorilo se o osnovama rodne ravnopravnosti, mitovima i činjenicama o učešću žena u politici, djelovanju žena u političkoj partiji i njihovom političkom aktivizmu, te doprinosu koji mogu dati kroz svoj angažman. 

Forum žena SD-a nastaviće sa nizom edukacija na različite teme, sa aspekta načela rodne ravnopravnosti, a u cilju prije svega unutarpartijskog osnaživanja žena, a onda i njihove afirmacije na političkoj sceni.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.