Vlada Crne Gore pomaže učešće košarkaša na Eurobasketu
Sa sjednice Vlade

Vlada Crne Gore pomaže učešće košarkaša na Eurobasketu

Košarkaši savez Crne Gore dobiće pomoć kako bi seniorska reprezentacija mogla da nastupi na Eurobasketu.

KSCG je na konkursu za dodjelu finansijski sredstava dobio preko 200 hiljada eura manje nego 2019.

Kako ovo ljeto je u pogonu pet muških i dvije ženske selekcije i svi učestvuju na šampionatima planete sa novcem od države nije bilo moguće pokriti trošak nastupa na šampionatu u Tbilisiju.

Vlada je odlučila da pomogne savezu.

“Srećni smo što ćemo nastupati na evropskom prvststvu. Njima je potrebna mala pomoć. Da se seniorska reprezentacija nađe na Evropskom prvenstvu i zabilježi značajan uspjeh”, rekao je premijer Dritan Abazović na današnjoj sjednici Vlade.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da je planirao da za iduću sjednicu da kandiduje to pitanje.

“Košarka u Crnoj Gori doživljava ekspanziju. Bilo je veličanstveno biti sinoć u Bemaks areni. Imamo sredstva, samo ćemo napraviti transformaciju po dogovoru, tako da treba da podržimo sportiste, oni nam to vraćaju u svakom pogledu”, poručio je Lalošević.

Izvor:Cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.