Prevrnuo se izletnički brod kod Lastova, utopio se skiper
Foto: N1

Prevrnuo se izletnički brod kod Lastova, utopio se skiper

Izletnički brod "Kača" prevrnuo se i potonuo u nedelju oko 15 sati kod ostrvca Glavat između Mljeta i Lastova, pri čemu se utopio skiper, a devet putnika je spaseno, javili su lokalni mediji.

Nacionalni centar za usklađivanje traganja i spasavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture o teškoj pomorskoj nesreći u arhipelagu ostrva Mljet, gdje je u prevrtanju izletničke brodice život izgubio rukovodilac iste, državljanin Republike Hrvatske, dok su putnici spaseni nepovrijeđeni.

Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena "Kača“ u trenutku nesreće nalazilo se ukupno 10 osoba, uključujući kapetana.

Nedugo nakon prevrtanja brodica je potonula, dok je devetero putnika iz mora spaseno. U akcoji su učestvovali službenici Lučke uprave Dubrovnik, posada glisera mjesnog ronilačkog kluba i posada broda u vlasništvu lokalne hotelske kuće, piše N1.

Kapetan brodice nažalost nije preživIo, a o uzrocima njegove smrti, kao i uzrocima prevrtanja brodice sprovodi se uviđaj.Spaseni putnici nakon izvlačenja iz mora prevezeni u sigurnu luku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.