Abazović: Svako ko želi da sruši vladu želi da udalji Crnu Goru od EU

Ostajem pri ostavu da Temeljni ugovor sa SPC ne treba da bude tema koja bi pretjerano trebalo da okupira pažnju vlade, kazao je premijer Dritan Abazović koji je danas razgovarao sa predsjednikom države Milom Đukanovićem i potpredsjednikom Vlade Raškom Konjevićem.

Kazao je da sjutra sjednica Vlade sa jasnim dnevnim redom i da želi da čuje sve ministre.

Smatra da je žalosno da se Crna Gora ovako bavi crkvenim pitanjima.

"U susret turističkoj sezonu, rastu cijena, lično mislim da je žalosno da se Crna Gora bavi crkvenim pitanjem. To nije moja odlika mog poimanja politike. Sebe smatram izuzetno evropskim političarem, krajnje liberalnim. Ponovio sam svoje stavove - Temeljni ugovor sa SPC, Temeljni ugovor sa CPC, sa svakom vjerskom zajednicom, svima koji žele aranžman sa državom u skladu sa Ustavom i zakonom", rekao je Abazović.

Građani, kaže,  sami trebalo da procijene da li neko želi da destabilizuje Crnu Goru, te kome to ide u prilog.

 "Siguran sam da niko normalan u Crnoj Gori ne želi destabilizaciju, i niko od naših međunarodnih partnera.Neka građani sami razmisle kome takva politika ide u prilog i ko bi najviše profitirao. Premijer i vlada neće podsticati destabilizaciju", poručio je Abazović.

Svi stavovi su na sastanku bili da vlada treba da se sačuva, te da je pogubno u ovakvoj atmosferi da se ide u izborni proces, bez izborne reforme i bez Sudskog savjeta Ustavnog suda.

"Neki koji imaju rezerve prema Ugvooru sa SPC rekli su da bi trebalo da se ide u neke dodatne konsultacije, što smatram dobronamjernim. Zlonamjernim smatram neke ekstremistične izjave koje vode destabilizaciji", saopštio je Abazović, naglašavajući da je prisustvovao korektnom sastanku.

Ne bi želi, dodaje, da dolivamo ulje na vatru.

"Može da se sruši Vlada Crne Gore, ali se onda ruše evropski snovi Crne Gore. Nema Sudskog savjeta, Ustavnog suda, nema VDT-a i Crna Gora gubi šansu koja se ukazala nakon krize u Ukrajini. Ići će se na nove izbore, do kad će se sastaviti nova vlada, da li će i tada biti te potrebne većine., mi gubimo evropsku perspektivu.Svako ko želi da sruši vladu želi da udalji Crnu Goru od EU i zato je važno da grani identifikujutakve političke subjekte i pojedince kojima je to interes,a mislim da ih ima i u CG i van CG.", poručio je Abazović.

Dodao je da bi bilo dobro napraviti anketu koliko su građani opterećeni Temlejni ugovorom a koliko cijenom goriva ili osnovnih životnih namirnica.

"Destabilazacija Vlade znači zatvaranje otvorenog prozora Crnoj Gori za EU. Imamo sad situaciju da na prijemu kod kancelara Austrije, najvećeg pobornika proširenja treba da odemo sa porukom da u CG neko razmišlja da zbog Temeljnog ugovora, koje je njima interno pitanje, to ne želimo da radimo. Vrlo neodgovorno ali što bude, tome smo naredni", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.