Putin: Rusija šalje Belorusiji raketni sistem Iskander-M

Putin: Rusija šalje Belorusiji raketni sistem Iskander-M

Rusija će tokom narednih mjeseci dostaviti Bjelorusiji raketni sistem Iskander-M, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin uoči sastanka sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

"Narednih mjeseci, prebacićemo u Bjelorusiju taktički sistem Iskander-M, koji može da koristi balističke ili krstareće projektile u konvencionalnoj i nuklearnoj verziji", rekao je Putin pred početak sastanka sa Lukašenkom u Sankt Peterburgu.

On je Bjelorusiji ponudio i pomoć u nadogradnji bjeloruske avijacije, kako bi mogla da nosi nuklearno oružje, prenosi Beta.

"U bjeloruskoj vojsci ima mnogo (aviona) Su-25. Njih je moguće nadograditi na odgovarajući način. Ta modernizacija treba da bude sprovedena u postrojenjima u Rusiji, i u skladu sa time treba da počne i obuka vojnog osoblja", rekao je Putin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.