Sjednica Vlade

Crna Gora ima dovoljno namirnica i energenata, ograničene cijene brašna, ulja, šećera...

U toku je 9. sjednica Vlade Crne Gore. Na sjednici bi, kako je najavljeno, trebalo da razmatra ograničavanje cijena osnovnih namirnica. Takođe, Vlada bi trebalo da raspravlja o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Biće riječi i o preduzetim aktivnostima na relizaciji projekta izgradnje žičare Kotor-Lovćen.

Premijer Dritan Abazović apelovao je na Skupštinu da krene u proces izbora članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.

„Apelujem na Skupštinu Crne Gore da krene u proces izbora Sudskog savjeta i članova Ustavnog suda, da iskoristimo situaciju do 31. jula i donesemo dobre odluke koje nam u evropskim integracijama život znače“, naveo je Abazović na sjednici Vlade.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je na sjednici da će donošenje odluke o ograničavanju cijena proizvoda doprinijeti smanjenju uticaja rasta cijena na građane.

"Ovo se odnosi na 22 proizvoda, ova Vlada radi sve kako bi smanjila uticaj povećanje cijena na život građana. Nakon goriva, sada idemo i korak dalje donijeli smo odluku da ograničimo marže na - šećer, so, brašno, ulje...", kazao je on.

Ministar je istakao da Crna Gora ima dovoljno namirnica i energenata.

"Kod nas je najniža cijena goriva, a radićemo na umanjenju akciza u narednom periodu kako bi još umanjili cijene. Donijeli smo odluku da ograničimo marže na brašno, šećer, ulje i so. Naći ćemo neki optimum da umanjimo cijene, ali da naši prodavci imaju to u rafovima. Dostupni su proizvodi, nemamo problem sa tim. Hoćemo da stabilizujemo ambijent. U veleprodaji ograničavamo marže na pet odsto, a u maloprodaji na osam odsto", objasnio je ministar.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.