Adžić - Gandel: Republika Slovačka podržava pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji kao što je podržala i obnovu nezavisnosti
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Adžić - Gandel: Republika Slovačka podržava pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji kao što je podržala i obnovu nezavisnosti

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom. Sastanak je bio prilika da sagovornici apostrofiraju izuzetne odnose Crne Gore i Slovačke Republike, te su tom prilikom istakli da ih karakteriše sadržajna saradnja, a učestalost političkih i radnih kontakata predstavlja potvrdu izuzetnog međusobnog partnerstva.

"Republika Slovačka je iskren partner i podrška Crnoj Gori još od obnove nezavinosti 2006. godine", zaključeno je na sastanku.

Na toj liniji, ambasador Gandel izrazio je čvrstu opredijeljenost Slovačke Republike da nastavi sa pružanjem podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija.

Adžić je informisao o ključnim ciljevima nove Vlade Crne Gore, te uvjerio u njen proevropski i proevroatlanski sastav. Na toj liniji, ambasador Gandel čestitao je 5. godišnjicu ulaska Crne Gore u NATO.

Sagovornici su pohvalili saradnju dvije Policije i složili se da u predstojećem periodu ima prostora za dodatno jačanje veza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.