Lavrov

Lavrov Zapadu

"Što je dalji domet oružja koje dajete to će dalje biti pomjerena linija sa koje neonacisti mogu da prijete Rusiji"

Ruski ministar spoljnih posova Sergej Lavrov upozorio je danas Zapad da ukoliko snabdije Ukrajinu raketama dugog dometa da će Moskva reagovati zauzimanjem veće ukrajinske teritorije.

"Što je dalji domet oružja koje dajete to će dalje biti pomjerena linija sa koje neonacisti mogu da prijete Ruskoj Federaciji", rekao je Lavrov danas na onlajn konferenciji za novinare.

SAD i Britanija najavile su da će Ukrajini isporučiti višecijevne raketne bacače koji mogu da pogode mete udaljene do 80 kilometara.

Ti raketni sistemi mogu da ispaljuju rakete i dužeg dometa i pogadjaju oblasti udaljene do 300 kilometara, ali SAD su navele da neće isporučivati te rakete.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je juče, u odgovoru na pitanje kako će Moskva odgovoriti ako SAD i njihovi saveznici promijene stav i snabdiju Ukrajinu sa raketama dugog dometa, da će "Moskva izvući odgovarajuće zaključke i upotrijebiti svoja sredstva napada, kojih ima puno, da bi pogodila objekte koje do sada još nije gađala".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.