Spajić: DF je dio aktuelne vlasti, pametno su se izvukli, a sad su u saglasju sa DPS-om
Milojko Spajić

Spajić: DF je dio aktuelne vlasti, pametno su se izvukli, a sad su u saglasju sa DPS-om

Aktuelna Vlada je neustavnara, Demokratski front je dio vlasti, kazao je bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. Vlada, smatra, nije formirana u skladu sa zakonskim normama.

“I to je problematičan fakat sa kojim će ova Vlada morati da se nosi tokom svog trajanja”, naglasio je on u razgovoru za Dan.

Istakao je kako od bivše skupštinske većine jedino Demokrate i nekoliko nezavisnih poslanika nijesu danas dio vlasti.

“Ja vidim Demokratski front kao dio nove vlasti. Oni su se pametno izvukli, kao da nijesu glasali za formiranje Vlade. Svi su u vlasti, osim Demokrata i nekoliko nezavisnih poslanika. Ova vlast ima 69 poslanika, jer DF učestvuje u svakom državnom preduzeću, po takozvanoj dubini. Sada i DPS ulazi po dubini”, ocijenio je Spajić.

DF je na sjednicama Skupštine, kako je dodao, u potpunom saglasju sa onim što govori DPS. Da je bivša vlast opstala, kaže kako bi prosječne zarade bile hiljadu eura.

“Da su nam dozvolili, mi bismo nastavili reforme, nastavili bismo da povećavamo standard građana, govorio sam da je plan bio da do kraja 2023. prosječna zarada bude hiljadu eura”, naglasio je, između ostalog, Spajić u intervjuu “Danu”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.