Ilustracija

Direktor farmaceutske kompanije "Fajzer"

"Opasnost nove varijante kovida, a ne majmunske boginje"

Nove varijante kovida na koje ne bi uticale trenutne vakcine predstavljaju veću prijetnju globalnom javnom zdravlju od izbijanja majmunskih boginja, rekao je izvršni direktor farmaceutske kompanije Fajzer Albert Burla. Porast incidenata majmunskih boginja u 21 zemlji van Afrike izazvao je zabrinutost da je u toku značajna epidemija, ali Burla je rekao da je malo vjerovatno da će sve to prerasti u pandemiju.

“Bili smo upozoreni kao i svi drugi kada smo vidjeli porast slučajeva, jer nijesmo imali slučajeva i odjednom ih imamo, ali trenutno nisam zabrinut“, rekao je Burla za Sky news.

Kako je poručio, “veoma pažljivo posmatramo i pratimo”.

“Izgleda da je ovo situacija koja nije toliko prenosiva pa je veoma teško da preraste u pandemiju, a po svoj prilici već postoje vakcine koje mogu da djeluju. Ostajemo mirni i pratimo situaciju, ali mislim da je trenutno pravi problem i dalje kovid”, rekao je Burla.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.