Abazović položio vijenac na mjestu ubistva Jovanovića: Novo tužilaštvo da uradi sve da otkrije ubice, uraditi ono što prethodnici nisu
Foto: Dan

Abazović položio vijenac na mjestu ubistva Jovanovića: Novo tužilaštvo da uradi sve da otkrije ubice, uraditi ono što prethodnici nisu

Predsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar pravde Marko Kovač, predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, i diretor Uprave policije Zoran Brđanin, povodom osamnaest godine od ubistva glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan Duška Jovanovića, položili su vijenac na mjestu zločina.

Đurović je položila vijenac u devet sati, dok je Abazović to učinio 15 minuta kasnije.

"Nadam se da će novo tužilaštvo uraditi sve da nađu ubice i urade ono što prethodnici nisu. Mi im stojimo na raspolaganju, a učinićemo sve što je do nas da se ovo ubistvo rasvijetli. Pristaćemo i na međunarodnu ekspertizu, a pristaćemo da se uradi više. U CG postoje strukture u kojima istina nije prioritet. Rešavanje pitanja ubistva Jovanovića nije samo stvar istine o ubistvu jedne osobe u CG, nego i stvaranje društva u kojem mediji mogu da rade slobodno", kazao je Abazović novinarima nakon polaganja vijenca.

Poziva novo tužilaštvo da urade sve što je do njih da se utvrde činjenice, kao i Upravu policije i građane koji mogu da pomognu.

"Nekome nije bilo u interesu da se otkriju izvšitenji ubistva Jovanovića. Nije bilo političke volje, a da je bilo više mi bismo danas obilježili ovaj dan da znamo istinu ko je ubio Jovanovića", dodao je on.

Kako je istakao, istraživanje ovog ubistva ostaje među prioritetima nove vlade.

"Tužilaštvo ima podršku vlade da rade na ovom slučaju", dodao je on.

Đurović je, kao predsjednica Skupštine Crne Gore, apelovala na nadležne institucije – Vrhovno državno tužilaštvo i novog Glavnog specijalnog tužioca, da učine sve kako bi se ovaj neljudski čin što prije rasvijetlio i kako bi bili kažnjeni oni koji su oduzeli život Jovanoviću.

Glavni i odgovorni urednik lista Dan, Duško Jovanović ubijen je na današnji dan prije 18 godina ispred svoje redakcije. 

Jovanović je ubijen oko ponoći 27. maja 2004. godine, kada je u njega, iz golfa 3, ispaljen rafal iz automatske puške.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.