Abazović sa Piculom u Briselu: Evropski parlament pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU
Tonino Picula i Dritan Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Abazović sa Piculom u Briselu: Evropski parlament pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU

Vlada Crne Gore, u saradnji sa Skupštinom, želi intenzivirati politički dijalog, umanjiti polarizaciju u društvu i postići široki politički konsenzus radi deblokirate pravosudnih institucija, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na sastanku sa Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

Izvjestilac EP za Crnu Goru, Tonino Picula, istakao je da Evropski parlement pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU i da ima visoka očekivanja u sprovođenju reformi.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Vlada kreće u vidljive i kredibilne reforme na unutrašnjem planu koje će za efekat  imati pozitivnu transformaciju našeg društva, ali i omogućiti brži evropski put Crne Gore, uvjereni da će se to na kraju znati vrednovati.

Za Crnu Goru je važno da EU prepoznaje svaki pozitivan korak i da nam daje vjetar u leđa, ukazao je predsjednik Vlade Abazović.

Abazović je naznačio da imajući u vidu da dvije trećine građana želi vidjeti u EU i da u državi postoji široki politički konsenzus po tom osnovu, Crna Gora visoko vrednuje nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.