Vuksanović: Najveći uspjeh u karijeri je bio da dokažem velikoj kompaniji da treba da osnuje kompaniju u Crnoj Gori
Svetlana Vuksanović, Foto: Bankar

Vuksanović: Najveći uspjeh u karijeri je bio da dokažem velikoj kompaniji da treba da osnuje kompaniju u Crnoj Gori

Najveći uspjeh u karijeri je bio ne da ubijedim, već da dokažem velikoj kompaniji da treba da osnuje kompaniju u Crnoj Gori, kazala je u razgovoru za Bankar podcast Svetlana Vuksanović, izvršna direktorica Philip Morris Montenegro.

"Trebalo mi je dosta vremena da dokažem ekonomsku isplativost njenog otvaranja. To je bio izazov i za mene kao ekonomistu da Crna Gora postane vidljiva svjetskim brendovima. Dobar glas – ali i loš – se vrlo brzo širi, tako da je veoma značajno što je ovakva kompanija tako dugo prisutna", ističe Vuksanović.

Osvrćući se na angažman u kompaniji, Vuksanović je kazala,da je razbila stereotip o ženama u duvanskoj industriji.

"Rodni jaz je mnogo više izražen u malim sredinama, a što se tiče kompanije u kojoj sam to nije prisutno. Smatram da žena treba ne da poprimi muške karakteristike kako bi se nametnula u muškom društvu, već treba da nađe svoje mjesto. Nikada nisam mislila da me gledaju drugačije, a najmanje u kompaniji jer ona njeguje rodnu ravnopravnost, već šta i koliko radite", kazala je Vuksanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.