Zloglasni plaćenici grupe Vagner prvi put snimljeni u akciji u Ukrajini?

Idu od kuće do kuće i bacaju granate

Zloglasni plaćenici grupe Vagner prvi put snimljeni u akciji u Ukrajini?

Plaćenici iz grupe Vagner navodno su prvi put snimljeni u borbi u Ukrajini dok ruski vojnici idu od kuće do kuće u krvavoj borbi za kontrolu nad Donbasom.

Vojnici su plaćenici iz grupe Vagner, za koje se vjeruje da su odgovorni za niz zločina u sukobima od Južne Amerike do Bliskog istoka. Snimak je stigao kada su britanski obavještajci danas saopštili da se ruske snage “bore da probiju odbranu i ojačaju zamah” u borbi za Donbas, čiji se ishod smatra ključnim za cio rat.

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su, uprkos ovim neuspjesima, ruski komandanti izgledali spremni da pokušaju da zauzmu gradove Severodonjeck i Kramatorsk, sjeverno i zapadno od Popansa, koristeći snage nagomilane u toj oblasti.

“Okupacija ovih lokacija bi ojačala rusku vojnu kontrolu nad sjeveroistočnim Donbasom i obezbijedila polaznu tačku za njihove napore da odsijeku ukrajinske snage u regionu”, saopštilo je jutros britansko ministarstvo odbrane.

Video-snimak Vagnerovih plaćenika prvi put se pojavio na Telegramu, na kanalu ‘pukovnika Kasada’, proruskog blogera Borisa Rožina, koji živi na Krimu i redovno objavljuje snimke.

Snimak je pregledao Rob Li, ugledni analitičar sa Odjeljenja za ratne studije Kraljevskog koledža, koji je potvrdio Rozinovu tvrdnju da su trupe bile iz Vagnera.

Index hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.