DPS Budva: Turistička organizacija Opštine se narugala Ukrajincima i obrukala Budvu, tražimo javno izvinjenje njenih čelnika
Demokratska partija socijalista

DPS Budva: Turistička organizacija Opštine se narugala Ukrajincima i obrukala Budvu, tražimo javno izvinjenje njenih čelnika

Turistička organizacija metropole crnogorskog turizma po ko zna koji put potvrđuje da se usljed svoje nesposobnosti i neznavenosti, tetura svaku put kada treba organizovati promotivne manifestacije koje bi naš grad trebalo da predstave u najljepšem svjetlu, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

"Budvanski karneval koji otvara vrata turističke sezone umjesto poruka mira, ljubavi, razumijevanja i tolerancije jasno je pokazao da nema obzira prema žrtvama rata u Ukrajini, gdje se broj stradalih ne može izbrojati", ukazali su iz DPS-a.

Ne postoji kako navode opravdanje za spajanje ruske i ukrajinske zastave na karnevalu u trenutku dok Rusija nemilosrdno razara Ukrajinu.

"Naime, bez imalo obzira organizatori karnevala poistovijetili su Ukrajinu i Rusiju stavljajući njihove zastave jednu do druge na kostimima uz pjesmu i igru. Iako vjerujemo da je ovakva ikonografija rezultat nakaradnog političkog stava rukovodilaca TO Budva po kojima su i agresori i žrtve podjednako „krivi“ za ratna razaranja, čelnici ove organizacije treba da imaju u vidu da je Crna Gora uložila maksimalne napore da pomogne Ukrajini, te da je otvorila vrata svim žrtvama rata te države. Onakvom nakaradnom simbolikom, na opštinskoj manifestaciji, turistička organizacija, koju finansiraju svi naši sugrađani, ponizila je Ukrajince i pokazala ruganje i neosjetljivost za svu patnju kroz koju prolaze", dodaje se u saopštenju DPS-a.

Osuđuju kako navode čin nepoštovanja žrtava rata od strane Turističke organizacije Budva kao krovnog organizatora budvanskog karnevala.

"Pružamo maksimalnu podršku Ukrajini i Ukrajincima koji su već treći mjesec žrtve nemilosrdnog rata od strane ruskog agresora. Karneval u Budvi koji je nosio slogan "Nek' živi ljubav", zapravo je poslao poruku "Podržavamo rat, žrtve istog ćemo zanemariti". Zato zahtijevamo javno izvinjenje čelnika turističke organizacije Ambasadi Ukrajine, građanima te države i svim ljudima, koje je ovaj incident duboko potresao", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.