Mandić čestitao Vaskrs: Hvala Patrijarhu i Mitropolitu za sve što čine za naš narod
Andrija Mandić

Mandić čestitao Vaskrs: Hvala Patrijarhu i Mitropolitu za sve što čine za naš narod

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu mileševskom Atanasiju i episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju i svim vjernicima SPC sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju i napretku.

On je kazao da ovaj veliki praznik uči čovječanstvo vijekovima o pobjedi nad smrću, stradanjem i iskušenjima. 

"Ne vjerujući da je sin Božiji, Hristosa su raspeli oni koji su smatrali da lažima i obmanama mogu pobijediti Istinu. Naivno su mislili kako smrt može nadvisiti svijetli i vječni Život. Te zemaljske zablude su postavile nebesko načelo koje treba da nas odvrati od svake ishitrenosti, mržnje i anarhije", ističe Mandić. 

Naročito je bitno, kako je kazao, sjetiti se simbolike ovih svetih dana u vremenima kada je svijet na prekretnici, te da je upravo zbog toga, očuvanje sabornosti srpskog naroda i misije naše Svete Crkve od presudne važnosti. 

"Na današnji dan treba da se podsjetimo da je Kosovski zavjet onaj ugaoni kamen našeg narodnog jedinstva i opstanka zbog kojeg su nas neprijatelji često razapinjali jer su znali da će nas, ako njega odbacimo, lakše ubijediti da se odreknemo i našeg Spasitelja", navodi on. 

Predsjednik NSD se zahvalio Njegovoj Svetosti, Mitropolitu i arhijerejima na svemu što čine za vjerujući narod, uz molitve da mir, suživot i tolerancija postanu pravilo na našim prostorima

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.