Putin obećao
Vladimir Putin

Putin obećao "normalizaciju" života u Donbasu

Rusija će "dosljedno djelovati" da bi osigurala da se "normalizuje" život u Donbasu, rekao je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je na sastanku neprofitnih grupa koje finansira država obećao da će "djelovati dosljedno" i da će se pobrinuti da se život u Donbasu "normalizuje".

Putin je rekao da su neprijateljstva u istočnoj Ukrajini, gdje se pobunjenici koje podržava Rusija, bore protiv ukrajinskih snaga od 2014. godine, podstakla Rusiju da pokrene vojnu operaciju.

"Tu su se svih ovih osam godina nastavljala bombardovanja, artiljerijski napadi i neprijateljstva. I naravno, ljudima je bilo veoma, veoma teško. Cilj (sadašnje ruske) operacije je da se pomogne našim ljudima koji žive u Donbasu", rekao je on.

Rusija je u tom industrijskom središtu Ukrajine priznala nezavisnost dvije samoproglašene "republike", a potom 24. februara počela agresiju na Ukrajinu, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.