Vesna Medenica u SDT-u, počinje saslušanje
Foto:RTCG

Vesna Medenica u SDT-u, počinje saslušanje

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, biće saslušana večeras u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, gdje je iz KCCG dovedena oko 20 sati. Medenicu bi trebalo da sasluša specijalna tužiteljka Nataša Bošković, a njen advokat je Zdravko Begović.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima. Njoj je rano jutros pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar. Kako saznaje RTCG, njeno zdravstveno stanje je stabilno.

Njeno saslušanje u SDT-u bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali Medenici je popodne opet pozilo.  

Kako nezvanično saznaje RTCG, SDT je ranije danas tražilo mišljenje vještaka da se izjasni o tome da li Medenica može biti saslušana u SDT-u. 

Vještak medicinske struke ranije danas izjasnio se da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, te da je sposobna da izjavu da u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina, sa jednom poznatom podgoričnom firmom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.