Foto: Glavni grad

Vuković obišao radove

"Na korak do rješavanja višedecenijskog problema vodosnabdijevanja Lješanske nahije"

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je gornju i donju Lješansku nahiju, područje na kojem je gradska uprava u prethodnom periodu značajno ulagala u infrastrukturni razvoj, što za rezultat ima znatno bolji kvalitet života u ovom dijelu Podgorice.

U sklopu redovnih aktivnosti Vuković je posjetio selo Podstrana, potom Gornje Kokote i sela Liješnje, Barutanu, ali i lokaciju na kojoj bi do kraja godine trebalo da bude u funkciji novo vodoizvorište Kaluđerovo oko, kao i mjesnu zajednicu Gradac, selo Progonovići.

„Tokom prethodne tri i po godine, zahvaljujući posvećenom radu naših kolega iz više privrednih društava, kvalitet života na prostoru Lješanske nahije podignut je na značajno viši nivo. Dominantno su to uradile naše kolege iz privrednog društva Vodovod i kanalizacija i zahvaljujući tome i uloženih gotovo milion i po eura, na korak smo do toga da riješimo višedecenijski problem vodosnabdijevanja Lješanske nahije. Takođe, naše kolege iz privrednog društva Putevi su sve vrijeme bile aktivne, tako da je stanje putne infrastrukture u ovom dijelu grada zadovoljavjuće,“ kazao je Vuković i dodao da gotovo nema nijednog sela u Lješanskoj nahiji koje nije dobilo rasvjetu u prethodnom periodu. 

„Veoma sam zadovoljan i zahvalan kolegama iz privrednih društava, stanovnicima Lješanske nahije koji su nam bili pomoć i podrška, predstavnicima mjesnih zajednica, pogotovo Velimiru Radunoviću, najdugovječnijem predsjedniku mjesne zajednice sa teritorije Glavnog grada koji nas je ugostio u prelijepom ambijentu u Progonovićima“, kazao je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid kazao je da ovo privredno društvo u selu Gornji Kokoti izvodi radove na izgradnji nove vodovodne mreže u dužini od 4km, koji bi trebalo da budu završeni u narednih mjesec dana. On je kazao da će novi vodovod i novi vodovodni priključak dobiti 60 porodica u ovom selu i da će, sa planom koji se realizuje u Lješanskoj nahiji, ovo biti još jedno od sela koje će imati upotpunjenu vodovodnu infrastrukturu.

„U prethodne tri i po godine smo radili vrijedno na području Lješanske nahije, pa je urađen cjevovod od Kaluđerovog oka, odnosno budućeg glavnog izvorišta, do rezervoara na Kažića glavici sa pripadajućim objektima i rezervoarom i prekidnom komorom Goljemadi. Radovi se odnose na rekonstrukciju i izgradnju 30 km vodovoda, a objekti  su izgrađeni u naseljima Brežine, Gornjim Kokotima, Donjem i Gornjem Liješnju, Podstrani i selu Goljemadi, čime je preko 350 domaćinstava priključeno na novu vodovodnu mrežu", kazao je Makrid i istakao da vrijednost izvedenih radova u protekle 3 i po godine u Lješanskoj nahiji iznosi oko 1.350.000 eura, od čega je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijedilo 500.000 eura. 

U narednom periodu planirano je stavljanje u funkciju vodoizvorišta Kaluđerovo oko kao garanta nesmetnog vodosnabdijevanja na ovom područuju, a ujedno i garanta vodosnabdijevanja gornjeg dijela Lješanske nahije.

Direktor gradskog preduzeća Putevi d.o.o. Radenko Bulatović, kazao je da su ekipe ovog privrednog društva, nakon izgradnje vodovodne mreže, krenule u sanaciju asfaltnog kolovoza, te da će u okviru ovog ciklusa biti sanirano preko 4km saobraćajnica i uloženo preko 100.000 eura, a da će Putevi, u skladu sa dinamikom Vodovoda, nastaviti aktivnosti na sanaciji kolovoza u Lješanskoj nahiji. 

Stanovnici ovog dijela Podgorice kazali su da su zadovoljni kontinuiranim ulaganjima i naporima Glavnog grada na planu unapređenja infrastrukture, kako na gradskom, tako i u prigradskim djelovima grada, jer danas imaju znatno bolje uslove za život i privređivanje. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.