Rusija dobila prvu pravnu bitku protiv suspenzije svojih sportista
Ilustracija

Rusija dobila prvu pravnu bitku protiv suspenzije svojih sportista

Rusija je dobila prvu pravnu bitku protiv suspenzije svojih sportista iz međunarodnih takmičenja zbog invazije na Ukrajinu.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zatražio je od svih međunarodnih federacija da spriječe učešće Rusa i Bjelorusa, većina njih je postupila u skladu sa tim, uključujući i Međunarodnu sankašku federaciju (FIL), 

Ruska federacija u tom sportu žalila se Sudu za sportsku arbitražu (CAS), koji je uvažio žalbu i presudio u korist Rusije, pa je skinuo zabranu nastupa sportista, trenera i zvaničnika sa međunarodnih takmičenja.

Ruski olimpijski komitet (ROC) vjeruje da je odluka CAS u ovom slučaju „važan presedan“.

"Sankcija Međunarodne sankaške federacije izrečena je isključivo iz političkih razloga i nije imala zakonski osnov za njeno donošenje, jer naši sportisti nisu počinili nikakav disciplinski ili drugi prekršaj", saopštio je ROC, prenose Vijesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.