Brđanin i Elis iskazali spremnost za dalje jačanje saradnje
Foto: Vlada CG

Brđanin i Elis iskazali spremnost za dalje jačanje saradnje

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin sastao se sa britanskim ministrom Majklom Elisom i britanskom ambasadorkom Karen Medoks, kojom prilikom je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom britanskih službi i Uprave policije Crne Gore.

Iskazana je obostrano interesovanje za buduću saradnju u dijelu snaženja operativnih kapaciteta Uprave policije u oblasti istraživanja ilegalnih finansijskih tokova, koji bi značajno doprinijeli jačanju policijsko-tužilačke saradnje, s akcentom na finansijske istrage.

Britanska Uprava prihoda i carina ovu temu smatra izuzetno važnom u kontekstu vladavine prava i borbe protiv ozbiljnog organizovanog kriminala, koji nanosi štetu crnogorskoj, ali i britanskoj ekonomiji.

Obilaskom Regionalnog pomorskog Centara za obuku u Baru, britanska delegacija je bila u prilici da se uvjeri u izuzetno plodotvornu saradnju u oblasti granične bezbjednosti, što se ogleda kroz uspostavljanje ovog Centra uz podršku britanske Granične uprave. 

Takođe, ministar Elis je sa saradnicima obišao i prostorije za rad sa djecom, žrtvama nasilja u porodici, u Centru bezbjednosti Bar, a koje su opremljene uz podršku britanske Vlade. 

Obje strane su iskazale otvorenost i spremnost za kontinuirano jačanje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.