Brđanin: Fokus rada Uprave policije usmjeren na sve aspekte sajber kriminala, daćemo puni doprinos uspostavljanju Regionalnog centra

Brđanin: Fokus rada Uprave policije usmjeren na sve aspekte sajber kriminala, daćemo puni doprinos uspostavljanju Regionalnog centra

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom i Sedrikom Gruseom, saradnikom na projektu reigonalnog uvezivanja u borbi protiv sajber kriminala, naveli su u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sastanak je bio prilika da se razmotre modaliteti saradnje u oblasti sajber bezbjednosti kao jednog od najvećih izazova modernog doba koji zahtijeva intenzivnu međunarodnu policijsku saradnju i kontinuiranu  razmjenu informacija i znanja kako na regionalnom tako i međunarodnom planu, dodali su.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, Brđanin je, kako su naveli, podsjetio da je sajber kriminal jedan od prioriteta identifikovanih u Procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori - SOCTA, te je stoga i fokus rada Uprave policije usmjeren na sve aspekte ovog bezbjednosnog fenomena. 

Kako su podvukli, upravo iz tog razloga, a cijeneći značaj jedinstvenog pristupa sajber bezbjednosti, direktor Brđanin je iskazao spremnost Uprave policije da pruži svoj puni doprinos uspostavljanju Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost, izražavajući pritom želju da njegovo sjedište bude u Crnoj Gori. 

Sagovornici su se saglasili da su obije strane otvorene za dalje jačanje policijske saradnje u svim aspektima od obostranog interesa, istakli su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.