Federer donira 500.000 dolara za izbjeglu djecu Ukrajine

Federer donira 500.000 dolara za izbjeglu djecu Ukrajine

Bivši prvi teniser svijeta Rodžer Federer najavio je danas da će donirati 500.000 dolara preko svoje fondacije, kako bi izbjegla djeca iz Ukrajine nastavila školovanje.

"Moja porodica i ja smo užasnuti slikama koje dolaze iz Ukrajine i slomljenog srca gledamo ove nevine ljude, koji su strašno pogodjeni. Želimo mir", napisao je Federer na društvenim mrežama, prenosi Beta.

Švajcarski teniser rekao je da "oko šest miliona djece iz Ukrajine nema pristup školi, a da on želi da pomogne da se izbore sa ovim traumatičnim iskustvom".

"Fondacija Rodžer Federer će podržati udruženje 'War Child' iz Holandije donacijom od 500.000 dolara, kako bi se djeci omogućilo da nastave školovanje", zaključio je trenutno 27. teniser sveta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.