Pavićević: Građani Crne Gore postali taoci antidržavnih elemenata
Aleksandar Pavićević, Foto: DPS

"Odblokirati Parlament i staviti cijene pod kontrolu"

Pavićević: Građani Crne Gore postali taoci antidržavnih elemenata

Današnji frapantno visok skok cijene goriva, rekordno je poskupljenje a ujedno i najveća cijena energenata u istoriji Crne Gore. Ovo ukazuje na ekonomsku neizvjesnost i tmurnu stvarnost koju žive naši sugrađani u sistemu do temelja uzdrmanom političkom krizom u parlamentarnoj većini i poraznih rezultata odlazeće vlade, kazao je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Ova vlada je kako poručuje Pavićević brzinom svjetlosti vratila Crnu Goru u 90. godine i građani postaju nijemi svjedoci doba kolona na benzinskim pumpama, panike među građanima dok trguju velike količine namirnica i to samo iz jednog razloga, povratak na već viđeno. Svi smo dodaje postali taoci jedne “fotelje” i pomračenih umova.

"U cilju iznalaženje rješenja, potrebno je što prije odblokirati rad parlamenta i hitno usvojiti Predlog izmjena Zakona o akcizama kako bi se zaštitio javni interes i interes svih građana naše države", ukazao je Pavićević.

Činjenica je naglašava da nezaustavljiv rast cijena energenata, direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, pa svako dalje neustavno odlaganje održavanja sjednice Skupštine je bezobzirno i nehumano prema građanima i privredi Crne Gore.

"Ovakvo stanje vodi ka dodatnom smanjenju kupovne moći domaćinstava, kojima je uvećanje zarada projektom “Evropa sad” pojeo vrtoglav rast cijena namirnica i inflacija. Stoga još jednom pozivamo predsjedavajućeg Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića da prevaziđe partijske interese i postupi na odgovoran način te sazove sjednicu Skupštine kako bi se omogućilo usvajanje adekvatnih mjera u pravcu korigovanja drastičnog rasta cijena goriva i spriječile kumulativne posljedice a to je dodatno poskupljuje svih životnih namirnica", zaključio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.