CKB: Ugroženi interesi skoro 200 klijenata zbog zaposlenih koji su zloupotrijebili položaj
Ilustracija

Sva šteta će biti nadoknađena

CKB: Ugroženi interesi skoro 200 klijenata zbog zaposlenih koji su zloupotrijebili položaj

"Kontrolom poslovanja uočili smo moguću zloupotrebu službenog položaja od strane dijela zaposlenih, kojom je došlo do ugrožavanja interesa skoro 200 klijenata", saopšteno je večeras iz Crnogorske komercijalne banke (CKB).

Iz CKB-a ističu da su kao rezultat ranije pokrenute sveobuhvatne kontrole poslovanja, uočili  moguću zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju od strane dijela zaposlenih.

"Usljed pomenutih aktivnosti, konstatovali smo da je došlo do ugrožavanja interesa za približno 200 naših klijenata. Započeli smo i nastavljamo da lično kontaktiramo sa svim klijentima kojima su ugroženi interesi, informišući ih o utvrđenim činjenicama. Svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biti u potpunosti nadoknađena", saopšteno je iz CKB-a.

iz ove banke ističu da su o navedenim saznanjima obavijestili nadležne institucije sa kojima intenzivno sarađuju.

"Tokom vikenda smo Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju.Kao članica OTP grupe i najveća banka na crnogorskom tržištu, koristimo sve neophodne resurse da trenutnu situaciju razriješimo u najboljem interesu klijenata. Zbog poštovanja postupka koji sprovode nadležne institucije, uzdržaćemo se od daljeg komuniciranja pojedinosti u vezi sa pomenutim slučajem", zaključuje se u saopštenju CKB-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.