Milatović:
Jakov Milatović

"Implementacija programa teče uspješno"

Milatović: "Evropa sad" ne smije biti dovedena u pitanje

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović konstatovano je da implementacija programa "Evropa sad" teče vrlo uspješno.

Milatović je to kazao na trećoj sjednici Koordinacionog tijela kojoj je predsjedavao.

"Nastavljamo sa ispunjenjem naše misije, a to je bolji životni standard građana i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta. Uspješna realizacija programa "Evropa sad" ne smije biti dovedena u pitanje i udruženim snagama pratimo sprovođenje ove reforme”, kazao je ministar Milatović.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sjednici Koordinacionog tijela predstavnici Uprave prihoda i carina i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove prezentovali su izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, kao i prijavljene nepravilnosti i preduzete korake na njihovom otklanjanju.

Predstavnici Uprave prihoda i carina su istakli da je evidentiran značajan priliv IOPPD obrazaca u Upravi kao rezultat implementacije novih poreskih zakona koji će doprinijeti preciznoj evidenciji poreskog duga.

Kako navode, već početkom marta možemo očekivati sveobuhvatan izvještaj o poreskim obveznicima.

"Zajedničkim snagama svih državnih organa, kao i strateških partnera Unije poslodavaca, dva reprezentativna sindikata, Privredne komore koji su članovi Koordinacionog tijela, konstatovano je da se implementacija programa Evropa sad realizuje bez poteškoća", saopšteno je nakon sjednice Koordinacionog tijela.

Kako bi se ovaj trend nastavio Koordinaciono tijelo će, kako poručuju, IV sjednicu održati već početkom marta, za kada je predviđeno da nadležne institucije pripreme detaljan izvještaj o realizaciji Programa za prva dva mjeseca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.