Savez sindikata apeluje da se što hitnije ograniče cijene goriva
Ilustracija

"Što prije postignuti konsenzus kako bi se našla rješenja koja bi zaštitila ionako ugrožen životni standard građana"

Savez sindikata apeluje da se što hitnije ograniče cijene goriva

Savez sindikata Crne Gore, povodom ponovnog rasta cijena goriva, upućuje apel da se što hitnije preduzmu mjere u cilju ograničenja cijena goriva.

Oni podsjećaju da su već određeni period pripremljene izmjene Zakona o akcizama, a koje je podržao i Predsjedništvo Socijalnog savjet Crne Gore, kojim je predviđeno i ograničavanje rasta cijene goriva.

"Ne sporeći značaj projekta Evropa sad kojim je došlo do značajnog rasta minimalne zarade u Crnoj Gori, Savez sidndikata Crne Gore, skreće pažnju da evidentnim rastom cijena osnovnih životnih namirnica i cijene goriva, ovaj projekat neće ostvariti očekivane rezultate", poručili su iz Saveza sindikata.

Podsjećaju i da je u prethodnom periodu došlo do značajnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, cijene goriva, pa i cijena stanova, a kako su kazali, po svemu sudeći izgleda da će se ovaj trend nastaviti.

"Shodno tome, SSCG apeluje na sve Socijalne partnere da što prije postignu konsenzus kako bi se našla rješenja koja bi zaštitila, ionako ugrožen, životni standard građana", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.