Ibrahimović: Osuđujem paljenje kola Đuroviću, punu podršku pružam njemu i njegovoj porodici
Ervin Ibrahimović

Ibrahimović: Osuđujem paljenje kola Đuroviću, punu podršku pružam njemu i njegovoj porodici

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović osudio je gnusni čin paljenja automobila poslanika Demokratskog fronta (DF) Dejana Đurovića.

"Bez želje da prejudiciram motive paljenja automobila mog uvaženog kolege Dejana Đurovića, ukoliko se radi o namjernom paljenju, javno i najoštrije, u svoje i u ime Bošnjačke stranke, osuđujem taj gnusni čin i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Živim i borim se za Crnu Goru u kojoj niko nikada neće biti meta bilo kakvog napada zbog svog stava, mišljenja, političke, nacionalne, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti, jer je bolja, prosperitetnija, demokratska i evropska Crna Gora nemoguća bez kulture dijaloga, međusobnog uvažavanja i tolerancije kao esencijalnih vrijednosti svake demokratske političke zajednice", poručio je Ibrahimović.

Dodaje da je pluralizam mišljenja i političkih ideja sastavni je i neodvojivi dio demokratije, da predstavlja njenu najveću vrijednost i da je svaki atak bilo kakve vrste na tu vrijednost duboko antidemokratski i antidržavni čin.

"Pozivam sve aktere političke scene da u javnom diskursu, najbolje ličnim primjerom, promovišu vrijednosti tolerancije, kulture dijaloga, uvažavanja razlika i kulturne i argumentovane razmjene mišljenja. Još jednom, moja puna podrška uvaženom kolegi Dejanu Đuroviću i poziv državnim organima da što prije rasvijetle sve okolnosti ovog događaja, a eventualne vinovnike privedu pravdi i kazne po zakonu", zaključio je Ibrahimović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.