Inter u konfliktu s Nikeom: Američki proizvođač traži milionski penal

Nike nas je formalno obavijestio da namjerava smanjiti osnovnu naknadu od 1 milion eura godišnje kao kompenzaciju za odustajanje od ovog ograničenja i za omogućavanje sponzorskog ugovora sa Monclerom, navedeno je u dokumentu "Nerazura"

Inter je dospio u konflikt s proizvođačem svojih dresova i američkim gigantom Nikeom. Naime, "Nerazuri" su potpisali ugovor s kompanijom Moncler o nabavci svečanih odijela, izvijestio je "Calcio e Finanza", prenosi Avaz. 

"Calcio e Financa" je imao u vid u neke dokumente kluba. Kako prenosi, sporni dokuemnt glasi:

¨U skladu sa sponzorskim ugovorom sa Nikeom, možemo sklopiti ugovore sa brendovima odjeće i obuće koji su ograničeni na svečanu odjeću i svečane cipele. Nakon potpisivanja sponzorskog ugovora sa Monclerom, Nike nas je formalno obavijestio da namjerava smanjiti osnovnu naknadu od 1 milion eura godišnje kao kompenzaciju za odustajanje od ovog ograničenja i za omogućavanje sponzorskog ugovora sa Monclerom.¨ navedeno je u dokumentu Intera.

Kako su iz kluba sa Đuzepe Meace naveli u razgovorima su s Nikoem, jer vjeruju da je njihov odnos s Monclerom u skladu sa uslovima sponzorskog ugovora s američkim proizvođačem sportske opreme. 

Istakli su da ne mogu isključiti da će Nike pokušati zadržati iznos od jedan milion eura od plaćanja osnovne naknade u budućnosti ili pokušati tražiti bilo koji dug, prenosi "Calciomercato".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.