Kolumbija: Zaplijenjene 2,3 tone kokaina "Balkanskog kartela" (VIDEO)

Nacionalna policija Kolumbije je, preko Uprave za borbu protiv narkotika i uz podršku Tužilaštva, inspekcijom robe zaplijenila 2,3 tone kokaina u kontejneru izvoznog tipa namijenjen za luku Roterdam. Da balkanski kartel ne miruje govore podaci međunarodne policije. Među vodećima za šverc kokaina iz Latisnke Amerike označeni su klanovi iz Albanije, Crne Gore, Srbije, prenosi Dan.

Kako piše portal hbuenaventuraenlinea, zahvaljujući kontrolama koje se sprovode u morskim lukama u zemlji, Anti-narkotičari dobijaju generisano upozorenje o tranzitu kontejnera koji je isplovio iz Ekvadora, sa izvoznim teretom koji bi očigledno bio kontaminiran i koji će proći u luci Buenaventura, na ovaj način Uprava za borbu protiv narkotika je sprovela operaciju i locirala drogu.

¨Ovako su, pretresom i provjerom kontejnera koji se nalazio na palubi, uniformisani službenici Uprave za borbu protiv narkotika pronašli 30 "kutija" sa 2.250 pravougaonih paketa, umotanih u trake različitih boja, sa praškastom materijom koja je pri ispitivanju pozitivno na kokain hidrohlorid, neto težine 2,3 tone.¨ navode tamošnji mediji.

Prema preliminarnim istragama, izvozni tovar đubriva iz Ekvadora bio bi namijenjen za Roterdam – Holandiju. Ova važna zaplena predstavlja uticaj na prihode od kriminala u vrijednosti od blizu 80 miliona dolara, koliko bi droga imala u toj zemlji.

Prema informacijama dostupnim kroz istražne procese, kokain bi bio u vlasništvu GAO Clan del Golfo u saradnji sa evropskom transnacionalnom organizacijom za trgovinu ljudima, poznatom kao kartel Los Balkanes.

Ovaj teret bi za krajnju destinaciju imao potrošačko tržište Ujedinjenog Kraljevstva, Španije i Italije.

¨Nacionalna policija će nastaviti da sprovodi kontrole i sprovodi radnje na suzbijanju nedozvoljene trgovine drogom po modalitetu kontaminacije tereta i poziva građane da se blagovremeno obavještavaju preko Nacionalne linije za borbu protiv droge 167, nacionalne besplatne linije za borbu protiv trgovine drogom.¨ saopštila je tamošnja policija, prenosi Dan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.