Protest ribara u Budvi: Luku vratite građanima, jahte zamijenite barkama
Luka Budva

Protest ribara u Budvi: Luku vratite građanima, jahte zamijenite barkama

U Budvi su danas protestovali ribari. Okupilo se njih nekoliko, a tvrde da luku Budva treba vratiti građanima te i da jahte treba zamijeniti barkama. Nezadovoljni su zbog, kako poručuju, problema i loših uslova u kojima rade godinama.

Ribari iz Budve iskazali su nezadovoljstvo zbog situacije sa lukom u tom gradu. Sa protesta poručili da je luka data zakupcima koji nijesu ispoštovali ugovor.

Uslovi u gradskoj luci prije pola vijeka bili su bolji, poručuju. Zbog jahti koje se tu nalaze onemogućeni su da funkcionišu.Ako bi se luka vratila gradu, kažu, onda bi na prvom mjestu bili građani, a ne kapital.

Po ugovoru, tvrde ribari, imaju pravo na vez. Kažu i da bi trebalo smanjiti zakup za korona godinu u kojioj nije bilo posla i zarade, naročito za turističke brodiće.

Protest je organizovala i unaprijed prijavila nevladina organizacija Profesionalnih ribara Budve, Crna Gora NVO "Sveti Nikola". Prisustvo na protestu sveli su naminimum zbog epidemiološke i političke situacije u zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.