Ribolovca iz Ulcinja sigurne smrti spasio albanski kolega
Foto: Ilustracija

Uspješno okončana drama na ušću Bojane

Ribolovca iz Ulcinja sigurne smrti spasio albanski kolega

Ulcinjanina Bobana Vikarija sinoć nešto poslije 21 sat sigurne smrti na drugom ušću rijeke Bojane gdje je ribario spasio je ribolovac iz Albanije, iz Skadra, kojeg ulcinjski ribari znaju po imenu Lića.

Prema saznanjima Pobjede, albanski ribar zove se Gledis Lici.

Ribolovci iz Ulcinja su za Pobjedu ispričali da je nihov prijatelj Vikari bio sam u čamcu koji se zapleo u mreže i onda za kratko vrijeme napunio vode.

“Srećom po njega, malo dalje, bio je Lića u svom čamcu i čuo je njegove pozive upomoć. Bez razmišljanja i straha zaputio se ka njemu, iako je i on bio sam u čamcu i postojala je mogućnost da se i njegova barka uplete u mreže”, ispričali su Pobjedi ulcinjski ribari.

Kažu da se albanski i crnogorski ribari koji ribare u tom pojasu svi poznaju, povremeno i druže, tako da imaju i brojeve telefona, pa je Lića odmah pozvao jednog od njih da im kaže da je neko od naših ribara u nevolji, da se on zaputio da mu pomogne, a da oni pozovu spasioce.

“Mi smo odmah obavijestili nadležne službe, ali, srećom Lića je uspio sam da izbavi Vikarija i spasi ga”, rekli su ribari.

Ogorčeni su što je neko postavio mreže.

“To može da uradi samo neko neodgovoran i nerazuman. To ribolovci ne rade. Te mreže mogle su noćas da ubiju dvojicu ribara. Da nije bilo Liće, bojimo se da za Vikarija ne bi bilo spasa. On nije mogao da pozove pomoć jer mu je telefon upao u vodu”, ističu ribari i poručuju da su zahvalni svom prijatelju iz Albanije kojeg znaju samo po imenu Lića, što je nesebično pritekao njihovom drugu i izbavio ga iz sigurne smrti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.