NVO
Ilustracija

Hoće li ministarka zdravlja u ponedjeljak na protest muzičara?

NVO "Ugostitelji CG": Ministarka zdravlja i članovi Vlade obesmišljavaju mjere dolaskom na protest

NVO "Ugostitelji Crne Gore" saopštili su da su zgroženi najavom ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović, da će prisustvovati večerašnjem protestu sa kolegama ministrima iz Vlade koji su kako navode, njih pred Novu godinu bukvalno zatvorili zbog epidemiološke situacije u zemlji.

"S obzirom da osoba na čelu institucije koja donosi zdravstvene mjere protiv koronavirusa, namjerava prekršiti iste, kojima se između ostalog strogo zabranjuju javna okupljanja, smatramo da su i sve ostale mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio, ovim i formalno obesmišljene", kažu ugostitelji.

Naime, kako pojašnjavaju novim mjerama predviđeno je da ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu raditi do ponoći, bez muzičkog programa uživo ili DJ-eva.

"Otkazane su i proslave dočeka Nove godine, pomjeren početak školske godine, a ministar finansija Milojko Spajić saopštio je da će očekivani gubitak tokom praznika biti 50 miliona eura.

Nezadovoljni trenutnim mjerama muzičari su za ponedjeljak u podne najavili protest pa pozivamo ministarku zdravlja da prisustvuje i tom skupu", kažu ugostitelji.

Ističu da nemaju riječi za takvo ponašanje ministarke zdravlja i ostalih članova Vlade.

"Koji na ovaj način pokazuju gdje su im građani i privreda te da kada su u pitanju njihovi sopstveni inreresi ne poštuju mjere koje oni donese", zaključuje se u saopštenju NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.