Nastavljeni protesti protiv manjinske Vlade: Parlamentarna većina da sjedne i da se dogovori
Foto: RTCG

Nastavljeni protesti protiv manjinske Vlade: Parlamentarna većina da sjedne i da se dogovori

Protestne šetnje građana koji se protive formiranju manjinske vlade održane su i večeras.

U Podgorici su se nezadovoljni građani okupili ispred zgrade Vlade.

Kako prenosi RTCG, građani su nakon okupljanja prošetali do zgrade Skupštine.

Među okupljenim građanima  bili su i pojedini poslanici – Danilo Šaranović i Albin Ćeman iz Demokrata, Vladimir Dobričanin iz Ujedinjene Crne Gore i Marko Milačić iz Prave Crne Gore.

Na skupu je poručeno kako građani neće pristati na manjinsku Vladu, te da prvaci vladajuće većine treba da se dogovore kako će dalje.

U Nikšiću su se građani okupili ispred zgrade Opštine da bi potom krenuli u protestnu šetnju Njegoševom ulicom preko glavnog gradskog trga.

ProtestnesetnjeuNiksicufotoportalRTCG1

Foto: RTCG

Na pet minuta blokirali su nikšićki skver, a sve je proteklo mirno i bez incidenata.

“Jedan čovjek, čija je snaga tri mandata u Skupštini Crne Gore, se drznuo da prekroji izbornu volju. Ovdje smo da mu poručimo da mu to neće proći. Prvi put u zadnjih 30 godina Skupština je donosila zakone koji su u korist običnog građana i njegovog ekonomsko-socijalnog položaja. Prvi put u posljednjih 30 godina ne donose se zakoni u korist tajkuna u kriminalaca, a Abazović hoće to da pogazi i vrati DPS na vlast”, poručio je  potpredsjednik Opštine i član Demokrata Mitar Goranović.

Milutin Butorović iz Grupe birača “Ne damo Nikšić” kazao je da su dvije opcije za rješenje situacije.

ProtestnesetnjeuNisicufotoportalRTCg2

Foto: RTCG

“Da se koalicija ‘Crno na bijelo’ vrati pregovorima unutar trenutne većine i proba da se rekonstruiše postojeća Vlada i da tako ostane do kraja mandada 2024. godine ili da se vrati mandat građanima”, kazao je Butorović.

Protest protiv formiranja manjinske vlade održan je i u Beranama kao i u Mojkovcu i Tivtu.

Protesti protiv formiranja manjinske vlade organizuju se nekoliko dana širom Crne Gore.

Građani poručuju da brane pobjedu sa izbora 30. avgusta 2020. godine i da će nastaviti okupljanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.