¨Ovim kamenolomom ugroženo blizu 200 domaćinstava¨
Foto: SO Bar

¨Ovim kamenolomom ugroženo blizu 200 domaćinstava¨

Predsjednica Skupštine opštine Bar Milena Božović primila je danas grupu građana iz Mrkojevića i Čanja koji su nezadovoljni odlukom nadležnih da se na području ovih MZ dozvoli eksploatacija tehničko – građevinskog kamena.

U svojstvu građana prijemu su prisustovali predstavnici mještana Čanja Stevo Novaković i Boris Zec, a ispred mještana Mrkojevića njihovi predstavnici Šefko Kovačević, Ćazim Alković i Ramo Dabecić. Ovom prilikom dostavili su potpise nezadovoljnih mještana.

Kovačević i Dabecić su naveli da vjeruju u insitutucije grada i da je ovim kamenolomom ugroženo blizu 200 domaćinstava i oko 650 stanovnika koji žive od poljoprivrede.

Zec je istakao da bi stavljanjem u pogon kamenoloma „Kalec“ na Kufinu direktno bio ugrožen razvoj turizma u ovom kraju koji je osnovni izvor prihoda velike većine mještana naselja u kojem je registrovano preko 10 hiljada kreveta za izdavanje, te dodao da se u ovom trenutku odvijaju radovi na izgradnji dva velika turistička kompleksa.

Predsjednica SO je sa pažnjom saslušala sugrađane i njihove probleme sa kojima bi se susreli u slučaju stavljanja u pogon pomenutih kamenoloma „Velja Gorana“ u Mrkojevićima i „Kalac“ na Kufinu u Čanju.

¨.Problemi građana Bara uvijek su mi bili prioritet i sagledavanjem sveukupne situacije u Baru kroz razgovor sa mještanima došla sam do zaključka da se glas mojih sugrađana mora čuti u našem skupštinskom domu, kako bi imali sve relevantne činjenice i prema njima zauzeli stav po pitanju kamenoloma u Baru. Čini mi se da je neko donio ovu nespretnu odluku o eksploataciji kamena na našoj teritoriji a da pri tome nije obišao lokacije na kojima se oni nalaze, zato kao predsjednica SO Bar želim da bez obzira na već donijetu odluku nadležnih, sagledamo situaciju na sveobuhvatan način, a onako kako to građani zaslužuju. U najkraćem roku zakazaću sjednicu SO Bar na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti vezana za ovaj problem.¨ istakla je Božović za Pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.