Izgrađena dva dječija igrališta na Pobrežju: uskoro i novi poligon
Foto: Mediabiro

Izgrađena dva dječija igrališta na Pobrežju: uskoro i novi poligon

Gradonačelnik dr Ivan Vuković sa saradnicima obišao je dva obnovljena dječija igrališta u Centralnom parku na Pobrežju, što je bio zahtjev stanovnika ovog dijela grada. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da gradska uprava i u 2022. godini nastavlja da istom dinamikom stvara uslove za ljepši i humaniji život u Podgorici.

„Nastavljamo tamo đe smo stali prošle godine, danas smo u Centralnom parku na Pobrežju, te imamo priliku da predamo našim najmlađim sugrađanima dva dječija igrališta vrijedna 25.000 eura, od čega je 20.000 eura donacija kompanije B2B, koja je u vlasništvu gospodina Hajriza Brčvaka, koji je ponudio finansijsku pomoć u realizaciji ovog projekta. Na inicijativu naših sugrađana koji žive u ovom dijelu grada, a uzimajući u obzir da je riječ o vrlo popularnoj lokaciji koja nije imala adekvatan sadržaj ovog tipa, odlučili smo da napravimo ova dva dječija igrališta“, kazao je Vuković i podsjetio da je cilj gradske uprave da u svakom dijelu grada budu obezbijeđeni adekvatni uslovi za ugodan i sadržajan boravak na otvorenom. 

Irfan Ramčilović obratio se u ime kompanije B2B, te kazao da će ova kompanija nastaviti da pruža podršku projektima koji imaju značaj za društvenu zajednicu. 

„Kompanija B2B je društveno odgovorna kompanija koja je svojim aktivnostima i djelovanjima spremna da pomogne realizaciju ovakvih i sličnih projekata. Ponosni smo što smo bili u prilici da doniramo sredstva za ovo dječije igralište jer smatramo da je ulaganje u djecu ulaganja u budućnost, te da ćemo na taj način poboljšati život svih stanovnika Crne Gore.“ zaključio je Ramčilović.

 

Novoizgraenipark

 

Pomenuta dječija igrališta izgrađena su na bezbjednim podlogama od tartana ukupne površine oko 300 m², a stare polomljene sprave zamijenje su savremenim dječijim mobilijarom i to kulom sa toboganom, ljuljaškom, dvije dvostruke klackalice, dva konjića i dvije vrteške. Podsjećamo da je u prethododnom periodu rekonstruisan i dio zelenih površina u ovom parku, kao i hidrosistem, a preduzeće Komunalne usluge doo je izvršilo je rekonstrukciju parkovske rasvjete. Nedavno je gradsko preduzeće Putevi doo završilo sanaciju trotoara uz park na Pobrežju. 

Ispred mjesne zajednice Ljubović, Boban Jokić kazao je da su u prethodnom periodu uređene saobraćajnice u ovom dijelu grada, te da su sada, kada su i najmlađi dobili svoj prostor za igru i druženje, u značajnoj mjeri poboljšani uslovi kvaliteta života stanovnika ove mjesne zajednice. 

Luka Dragović, stanovnik ovog dijela grada i jedan od inicijatora uređenja ovog prostora, istakao je da je izuzetno zadovoljan jer je njegova ideja prepoznata i u kratkom roku uspješno realizovana, te iskazao uvjerenje da će dobra saradnja biti nastavljena.

Nakon obilaska dva dječija igrališta, gradonačelnik Vuković je posjetio i kultni poligon iza zgrade Vampirice, te sa direktorom Agencije za stanovanje, Vladimirom Tomovićem potvrdio da će rekonstrukcija ovog poligona početi čim vremenske prilike to dozvole. 

MEDIABIRO

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.