300 eura za članove DIK-a na mjesečnom nivou
DIK

Ukinuta opcija više naknada

300 eura za članove DIK-a na mjesečnom nivou

Državna izborna komisija donijela je novu Odluku o utvrđivanju naknada za rad. Novom odlukom ukinuta je opcija da više naknada bude isplaćivano po istom osnovu, te utvrđena jedinstvena naknada za rad u Komisiji, saopšteno je Državne izborne komisije(DIK).

Kako je saopšteno, novom odlukom ukinuta je naknada članovima Komisije u novčanom iznosu od 18 eura po sjednici, te će ubuduće članovi Komisije primati naknadu od 300 eura na mjesečnom nivou, odnosno dvije ipo prosječne zarade od dana raspisivanja izbora za izbor poslanika odnosno Predsjednika Crne Gore, do proglašenja konačnih rezultata izbora.

"Ovaj iznos ostao je nepromijenjen u odnosu na rješenje iz prethodne odluke", saopšteno je.

Komisija je dodaje se na predlog predsjednika ukinula sve naknade za predsjednika i sekretara na osnovu kojih su imali pravo na naknadu za prisustvo sjednici, kao i posebnu naknadu u iznosu od dvije i po prosječne zarade tokom izbornog perioda.

"Komisija je bila jedinstvena u ocjeni da je iznos od 300 eura naknade za člana Komisije neadekvatan imajući u vidu značaj ovog državnog organa i obim posla koji je u njegovoj nadležnosti, budući da se iznos naknade nije mijenjao od 2012. godine, te da je sada 150 eura manji od najniže zarade u državi", navode iz DIK-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.