Led okovao brod i automobile (VIDEO)

Mornari na brodu "Sun Rio" koristili su različite reagense, vatrogasne hidrante, pa čak i pajsere da se otarase debelog leda koji je okovao brod i automobile.

Preuzimanje novog automobila u ovim užurbanim vremenima zahtijeva mnogo strpljenja, jer je nedostatak mikročipova primorao kupce da strpljivo čekaju mjesecima da dobiju ključeve novog automobila.

Na brodu koji je prevozio automobile od Južne Koreje do luke u Vladivostoku u Rusiji, nalazili su se dragocjeni poluprovodnici, koji su veoma deficitarni na tržištu.

Pošto su se tokom tranzita mornari na brodu suočili sa ekstremnim vremenskim uslovima, automobili su stigli u najveću rusku luku na Tihom okeanu okovani debelim ledom, prenosi Rts.

„Decembar je, more je nemirno i vjetrovito. Voda prska po brodu, praveći ledenu koru. Nije strašno, osim što su ove godine vjetrovi mnogo jači nego obično. Ali mornari su navikli. To se dešavalo i ranije, isporučili smo tovar i bilo je ok", naveo je kapetan broda.

Brod "Sun Rio" prevozio je japanske modele automobila „honde" i „tojote".

Prije nego što se automobili istovare sa broda, mornari, koristeći skoro sve raspoloživo, skidaju led sa automobila. Vodi se računa da se automobili ne oštete, mada se ponekad i to dogodi.

Inače, brod koji ima ironično ime "Sun Rio", izgrađen je u Japanu 1991. godine, plovi pod zastavom Paname.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.