Ugostitelji nezadovoljni novim epidemiološkim mjerama
Foto: Mediabiro

Ugostitelji nezadovoljni novim epidemiološkim mjerama

Ugostitelji Podgorice nezadovoljni su novim epidemiološkim mjerama. Tvrde da će zbog brojnih otkazivanja u " pet do dvanaest" imati velike finansijske gubitke. Pomoć od države ne očekuju jer je , kako kažu, ona izostajala u brojnim situacijama i do sada.

Menadžerka lokala “ Štrudla “ kaže da su mjere došle neočekivano, jer su se, kako je rekla, spremali i očekivali puno radno vrijeme.

“Svi smo se nadali nekoj finansijskoj dobiti za praznike, kako bi nadoknadili izgubljeno. Nažalost, donešene su nove mjere koje su donijele veliku štetu:otkazane su rezervacije. Velika šteta i za nas ugostitelje, kao i za naše zaposlene", kazala je Nikčević.

Nikčević kaže da ne očekuje nikakvu pomoć od države, i dodaje da bi bilo lijepo kada bi im bilo omogućeno samo da rade u normalnim uslovima. Ističe da su ugostitelji uradili sve što je bilo potrebno, i što je traženo od njih, kada su epidemiološke mjere u pitanju, ali ipak, i pored toga, sada su oštećeni.

Sličnog mišljenja je i vlasnik Podgoričkog lokala "Avlija", Momo Sladaković, koji smatra da se baš u kafićima epidemiološke mjere najbolje mogu sprovoditi i kontrolisati, te da mu nisu jasne novo donešene mjere.

“Po ko zna koji put bez naše saglasnosti, bez nekog zajedničkog stava, Vlada donosi odluke koje samo njima odgovaraju. Ako su znali i očekivali novi talas, mogli su nas ranije obavijestiti, kako bi nam tako pomogli da umanjimo finansijsku štetu", poručio je Sladaković.

Sladaković kaže da ovakvim iznenadnim mjerama nisu pogođeni samo ugostitelji, nego i muzičari, dobavljači, kao i brojni drugi privrednici čiji se posao vezuje za ugostiteljstvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.