Preminuo Branko Marinković, zamjenik generalnog sekretara Skupštine Srbije
Skupština Republike Srbije

Preminuo Branko Marinković, zamjenik generalnog sekretara Skupštine Srbije

Zamjenik generalnog sekretara Skupštine Srbije Branko Marinković iznenada je preminuo u 41. godini, javila je Radio-televizija Srbije.

Marinković je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu, kao i na studijama prvog stepena na Elektronskom fakultetu u Nišu i stekao zvanje – inženjer elektrotehnike za računarsku tehniku i informatiku.

Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa – "Pacific intercultural exchange“ – kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom.

Jedan je od pobjednika međunarodnog "Mootcourt“ takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 – odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.

Bio je advokatski pripravnik od 2011. do 2012, mlađi savjetnik u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Skupštine Srbije od 2012. do 2014, savjetnik u Generalnom sekretarijatu Skupštine od juna 2014. do oktobra 2014. i zamjenik generalnog sekretara Skupštine od oktobra 2014. kao i zamjenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016. godine.

Sve ove funkcije je obavljao u okviru Službe Narodne skupštine, pored redovnog posla.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.